Sadni lističiSadje, ki je stisnjeno kot pire in osušeno v tankem sloji (lističu) postane zelo okusno in se lahko uporabi kot sladek prigrizek. To imenujemo sadna koža.

  1. Izberite sadje, izvlecite morebitne koščice, nato pretlačite sadje, da dobite sadni pire. Če je potrebno dodajte tekočino (vodo, sadni sok). Priporočano uporabo blenderja. Pogosto dodajanje tekočine ni potrebno.
  2. Paraflex podlago za sušenje namestite na polico dehidratorja in nanj vlijte sadni pire. Če želite lahko podložite na podlogo plastično folijo, preden vlijete pire. Tako boste lažje in hitreje razslojili posušen listič. Ne pozabite pustiti srednjo odprtino na polici nepokrito.
  3. Za pravilno kroženje zraka je treba uporabiti le polovico police dehidratorja. Postavljajte sadne lističe izmenično na levo in desno stran polic.
  4. Kadar sušite lepljivi pire (bananin,..) poškropite sadni list ali plastično podlago z malo rastlinskega olja. Ko porabite ves pire police zložite v dehidrator. Sušite dokler pire ne postane usnjast. Sadni pire naj bi se po sušenje z lahkoto odstranil s površine. Zavijte sušeno zmes v plastiko in pospravite v prostor s sobno temperaturo ali v hladilnik.
  5. V sadni pire lahko dodate začimbe, nasekljane oreščke ali kokos za bogatejši okus. Pripravite lahko tudi zmes večih vrst sadja.
Dodaj odgovor